Matematyka
Kasieńka1096
2017-06-27 03:43:29
1. uzupełnij zapisy. 3kg=...........................dag pół kg=........................dag 2 i pół kg=............................dag 6000g=...............kg 500g=...............kg 400dag=...............kg pół kg=............................g 6kg=................................dag
Odpowiedź
Żądło
2017-06-27 07:17:43

300dag 50 dag 250 dag 6 kg 0,5 kg 4 kg 500 g 600dag

siara666k
2017-06-27 07:18:58

Witaj :) [latex]1kg = 100dag[/latex] [latex]3kg = 300dag[/latex] [latex]0,5kg =50dag[/latex] [latex]2,5kg=250dag[/latex] [latex]1g=0,001kg[/latex] [latex]6000*0,001=6[/latex] [latex]6000g=6kg[/latex] [latex]500*0,001=0,5[/latex] [latex]500g=0,5kg[/latex] [latex]1dag=0,01kg[/latex] [latex]400*0,01=4[/latex] [latex]400dag=4kg[/latex] [latex]1kg=1000g[/latex] [latex]0,5*1000=500[/latex] [latex]0,5kg=500g[/latex] [latex]6*100=600[/latex] [latex]6kg=600dag[/latex] Mam nadzieję, że pomogłam.

Dodaj swoją odpowiedź