Matematyka
szym129
2021-01-14 02:22:49
ROZWIĄŻ DWOMA SPOSOBAMI Z NAWIASEM I BEZ  DO BIBLIOTEKI SZKOLNEJ KUPIONO 5 KSIĄŻEK PO 4 ZŁ KAŻDA. DANO JE DO OPRAWY I ZAPŁACONO PO 1 ZŁ ZA KAŻDĄ KSIĄŻKĘ. Ile kosztowały wszystkie książki wraz z oprawą?? Pilnee na dzies
Odpowiedź
Hondaa
2021-01-14 08:43:13

5*(4zł+1zł)=5*5zł=25zł 5*4zł+5*1zł=20zł+5zł=25zł

maaadzia1435
2021-01-14 08:44:28

5 x 4 zł + 5 x 1 zł = 20 zł + 5 zł = 25 zł 5 x (4 zł + 1 zł) = 5 x 5 zł = 25 zł Odp. Wszystkie książki wraz z oprawą kosztowały 25 zł.

Dodaj swoją odpowiedź