Polski
skrzynia12
2017-12-29 00:58:29
1. Czego władcą był Poleander Partobon? a) Madery, b) Kybery, c) Seleny. 2. Czym zajmował się Poleander? a) grami wojennymi, b) grą w szachy, c) muzyką. 3. Co zbudowano na Księżycu? a) bazę kosmiczną, b) hotel dla turystów, c) maszynę cyfrową. 4. Dlaczego powstał elektrosmok? a) przez pomyłkę, b) dla żartu, c) w celach doświadczalnych. 5. Czego zażądał elektrosmok? a) pieniędzy, b) jeńców, c) władzy. 6. Jak kazała się nazywać maszyna cyfrowa? a) Wielkim Hetmanem Cyfrowym, b) Cybernetyczną Zagadką, c) Superkapitanem. 7. W jaki sposób pokonano elektrosmoka? a) obezwładniając go paralizatorem, b) każąc mu rozwiązywać zadania matematyczne, c) wysyłając go w kosmos. 8. W co zamieniono starą maszynę cyfrową? a) w elektrosmoka, b) w elektrosmołę, c) w elektrownię. 9. Ilu było elektrycerzy? a) trzech, b) czterech, c) pięciu. 10. Z czego zbudowano Kryonidów? a) z żelaza, b) z wosku, c) z lodu. 11. Czym Kryonidzi oświetlali swoje domy? a) ogniem, b) słońcem, c) zorzami polarnymi. 12. Czego zazdroszczono Kryonidom? a) bogactwa, b) zdrowia, c) władzy. 13. Co się stało z Mosiężnym i Żelaznym? a) Kryonidzi wzięli ich w niewolę, b) uciekli, c) zamarzli. 14. Kto pokonał Kwarcowego? a) Lodogłowy, b) Baryon, c) Ołowiany. 15. Dlaczego bogactwa Kryonidów były dla innych bezużyteczne? a) bo to były imitacje, b) bo to były zamrożone gazy kryońskie, c) bo to były kryształy lodu. 16. Jak się nazywali dwaj konstruktorzy? a) Klepek i Turlek, b) Kleposław i Trurlomir, c) Klapaucjusz i Trurl. 17. Kto zapukał pewnego dnia do drzwi konstruktora? a) Zestaw Upominkowy, b) Maszyna Do Spełniania Życzeń, c) Marzeniospełniacz. 18. Czego zażądał Klapaucjusz od „niespodzianki”? a) wspaniałego deseru, b) sportowego auta, c) Trurla. 19. Co bohater zrobił z prezentem, którego zażądał? a) pobił go okrutnie, b) wyrzucił na śmietnik, bo mu się nie spodobał, c) wykorzystał go do sprzątania. 20. Po co Trurl odwiedził Klapaucjusza? a) bo się za nim stęsknił, b) żeby się dowiedzieć, czym się obecnie zajmuje, c) żeby go zaprosić na urodziny. 21. Za co został odznaczony Trurl? a) za stworzenie wspaniałej kopii siebie, b) za zbudowanie supernowoczesnego telefonu, c) za pokonanie Klapaucjusza. 22. Kim byli Klapaucjusz i Trurl? a) robotami, b) ludźmi, c) czarodziejami. Daje naj
Odpowiedź
elizka96
2017-12-29 01:31:00

1. a  2. b  3. c 4. c 5. c 6.a 7.a 8.a 9.a 10. a 11.a 12.c 13.b 14.b 15.c 16.b 17.a 18.c 19.c 20.a 21.b 22 c Masz to dobrze .. ja za to dostałem 5 z polaka bo też to miałem haha :D masz farta kolego !

Dodaj swoją odpowiedź