Kultura i Sztuka
dydus
2017-06-23 09:58:49
1. Kogo uważa się za prekursora maszyn podobnych do helikopterów? a) Openhajmera b) Bracia Wringht c) Leonardo Da Vinci 2. Gdzie w Polsce służą 23 helikoptery ratownicze? a) SLD b) LPR c) KGB 3. Czy helikopter Może lądować pionowo? a) Tak, ale tylko przy odpowiednich parametrach (meteo, uprowanien pilot, techniczne warunki maszyny) b) Tak, ale tylko wtedy gdy helikopter posiada więcej niś 2 silniki i 4 łopaty c) Tak, ale tylko przy odpowienim personelu ATC 4. Jakiego śmigłowca używa LPR? a) Eurocopter 135 b) Mi 8 c) Robinson R44 5. W jakim kierunku lecisz z SF do LS? a) NW b) SE c) SW 6.Ilu osobowy jest Maverick? a) 2 b) 1 c) 4 7. Czy sparrow może lądować na wodzie? a) Tak, bez problemu b) Tak, ale zależy od warunków pogodowych c) Nie 8. Kogo uważa się powszechnie za tworcę śmigłowca? a) Komorowskiego b) Thomsa c) Sikorskiego d) Kaczyńskiego 9. Lecąc z LV do SF lecimy w kierunku a) SW b) SE c) S 10. Błękitny24 (helikopter TVN) to a) Robinson R22 b) Bell 206 c) Robinson R44
Odpowiedź
kasiak3007
2017-06-23 14:34:51

1.C 2.B. 3.A 4.A 5.B. 6.C 7.C 8.C 9.B 10.C.

Dodaj swoją odpowiedź