Matematyka
46546
2017-06-24 10:07:29
1)Rozwiąż równanie a+347=10003 sprawdz 2)46xb=39 376 sprawdz 3)dwutygodniowe wczasy na Chorwacji dla jedej osoby kosztowały 2170 zł a dwutygodniowy pobyt w Grecji był o 5980 drozszy ,ile kosztowały razem wczasy w Chorwacji i w Grecji 4)W centrum ogrodniczym było 5220 sadzonek drzew iglastych i 36 razy mniej sadzonek drzew lisciastych ile razem było tych drzew
Odpowiedź
natt123
2017-06-24 12:59:51

1)a+347=10003 10003-347=9656 a=9656 2)46×b=39376 39376:46=856 b=856 3)2170zł+5980zł=8150zł 2170zł+8150zł=10320zł Odpowiedź​:Wczasy w Chorwacji i w Grecji kosztowałyby razem 10320zł. 4)5220:36=145 5220+145=5365 Odpowiedź:Razem było 5365 sadzonek drzew. Liczę na naj.

Igusiek04
2017-06-24 13:01:06

1) a+347=10003 a=10003-347 a=9656 spr. 9656+347=10003 10003=10003 L=P 2) 46*b=39376   /:46 b=856 spr. 46*856=39376 39376=39376 L=P 3) 2170 zł+5980 zł=8150 zł 2170 zł+8150 zł=10320 zł odp. Razem wczasy kosztowały 10320 złoty. 4) 5220:36=145 - ilość drzew liściastych 5220+145=5365 odp. Razem było 5365 drzew.

Dodaj swoją odpowiedź